Symptomer ved

vitamin -og mineralmangel


For Windowsbaserede enheder:

SØGNING på denne side: Tryk på Ctrl + F - ELLER de tre prikker øverst i højre hjørne - herefter "Find" eller "Find på siden"

Dit symptom er kroppens besked til dig om, at der er ubalance i din krop. Lyt til den!

Ved en behandling med kosttilskud, øreakupunktur eller e-Lybra kan dit behov for den af lægen ordinerede medicin falde. Det er alene lægen, der sammen med dig aftaler den fortsatte dosering eller det fortsatte behov.

Vitaminer og mineraler kan ikke erstatte den behandling, du måtte være i. Men det kan være et nødvendigt supplement, som ofte er overset i den etablerede verden.

Du kan se en masse symptomer herunder listet op fra A til Å med den viden, man i dag har om evt. mangel på vitaminer og mineraler. Desuden er der ind imellem også andre små fif.

Der er ofte flere vitaminer eller mineraler nævnt ud for det enkelte symptom.

Når jeg ud for det enkelte symptom skriver "Du kunne mangle" betyder det, at en test kan spare dig for mange penge. Køb dig ikke fattig i noget, du slet ikke har brug for!

Efter Å er der en beskrivelse af, i hvilke fødevarer de enkelte vitaminer og mineraler findes, anbefalet daglig dosis (ADT) og terapidosis.

GOD FORNØJELSE!

Behandling af Covid 19 og andre virus med jerntabletter.

Min konklusion på disse sider:


Hav jerntabletter / cellesalt samt C og D-vitaminer stående derhjemme som beredskab

Fra det tidspunkt man får symptomer på influenza, Covid 19 og andre virussygdomme (hovedpine, tør hoste og feber) kan man nå at afprøve denne uskadelige jerntabletkur inden man bliver testet –

foreslået af pens. overlæge Palle Petersen Haderslev

Indhold:

A) Behandling med stor dosis jerntabletter

B) Jern og virus (Fra Helsenyt.com)

C) Jern som tabletter eller cellesalt

D) Pro et contra om vaccine mod Covid 19

E) Behandling af Covid 19 i min klinik

A) Behandling med stor dosis jerntabletter

Af Palle Petersen

pensioneret overlæge

Fra hans Facebookside fremgår følgende:

Opdatering!

Kan 5 jerntabletter (ferrofumerat 500 mg) dræbe Coronavirus?

Dosis for børn under 30 kg er 2 ½ tablet og under 10 kg er 1 tablet.

I det følgende vises et tilfælde, hvor behandlingen af pårørende beskrives som mirakuløs..


1) Min teori er, at 5 jerntabletter på en gang forårsager så højt jern indhold i blodet at virus dør.

2) I min tid på epidemiologisk afdeling på Blegdamshospitalet (1970-72) fik vi indlagt utrolig mange små børn med luftvejsinfektioner - og meget lavt serum-jern, og de rettede sig efter almindelig behandling med jerntabletter.

3) Derfor har jeg og nogle i min omgangskreds ved tidligere influenzaepidemier (høj feber, hovedpine, luftvejssymptomer) taget 5 jerntabletter på en gang, og symptomerne svundet i løbet af ½-1 døgn. (Tages sammen med C-vitamin mellem måltider (KÅRE))

4) Jeg anbefaler ved symptomer (feber, hovedpine, luftvejssymptomer) at tage 5 jerntabletter à 100 mg ferrosulfat (Ferroduretter, DuroFeron og flere) på en gang.

Vi er langt under toksisk dosis (20 tabletter). Hvis man er kendt med for højt serum-jern skal man ikke tage dem.

5) jeg har d. 11.03.2020 skrevet til Sundhedsstyrelsen, og siden til Statens Seruminstitut og Rigshospitalets epidemiologiske afdeling, men har ikke fået svar endnu. 07.10.2020 skrev jeg til Lægemiddelstyrelsen - og har ikke fået svar.

22.11.2020. Vi har nu endnu 1 tilfælde med corona-virus, hvor vi mener at der er virkning af de 5 jerntabletter.

I øvrigt: hvis I tager jerntabletterne, så meld venligst resultatet tilbage! Det er vigtigt at få at vide hvor mange, der tager kuren.

Case 1.

50-årig mand med diabetes får feber og lungesymptomer og bliver sat i behandling med penicillin. Men bliver testet positiv for covid-19. Symptomerne forværres i løbet af efterfølgende uge med feberkramper og vejrtrækningsbesvær. Så får han 5 jerntabletter à 100 mg på en gang (25.09.). I løbet af næste døgn "mirakuløs bedring" (hustruens udsagn) med temperaturfald og svind af symptomer. 4 dage efter er der normal temperatur og god tilstand.

Dog nogen hovedpine, og 01.10. CT-scannet, der viste i.a..

Men covid-19 testen var blevet negativ. 03.10. ude og gå tur!

Case 2.

Nedenstående corona forløb er på en 49-åring mand:

Corona-testet onsdag 18.11 kl. 12.30. Fik svar om positiv test torsdag 19.11 kl. 17.00

Symptomer startede onsdag morgen 18.11 meget træt og øm krop, sov det meste af dagen, min smagssans var anderledes. Torsdag samme træthed, målt feber midt på dagen 38.4, lidt hovedpine. Fredag mindre træt, ingen feber, men hovedpine var forstærket. Spiste de 5 jern piller fredag kl 16. Lørdag vågnet uden symptomer. Har det fint, så vi håber det var det

Ps spiste de 5 jern piller fredag kl 16. tak for hjælp

Kære alle


Nu endnu et tilfælde hvor jern behandling synes at have effekt på Corona. Læs meget gerne nedenstående fra en bekendt:


Kære Palle

Mange tak for dit gode råd med jernpiller som jeg fik via min veninde Harriet Jeg føler virkelig det reddede min mands liv og er meget glad for du har lagt forløbet ud på Facebook. Håber mange andre kan få glæde af dette fremover. Vi har anbefalet det til flere af vores venner. I det følgende får du et forløb med vores ven Lars som i dag er symptomfri efter at have taget de 5 jernpiller i går kl 16! Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om at det har virket. På trods af de ikke selv har været ramt, er det et råd de kan give videre til venner og familie.

B)

Jern - Det, du ikke ved om jern,

kan du ikke bruge til noget

(Klippet fra HelseNyt)

Jernmangel er noget, der påvirker hele din krop - immunforsvaret, temperaturreguleringen og endda også din evne til at lære nyt og koncentrere dig.

Når det drejer sig om jern, så er vi nok nogen, der er i stand til bilde os selv ind, at vi ved det hele. Jern er helt sikkert noget, alle har hørt nok om - takket være reklamerne. Man behøver ikke være professor i biokemi for at forstå, at røde blodlegemer, der er sprængfyldte med jern, bringer energigivende ilt rundt i hele kroppen - eller for at indse, at resultatet af at spise en kost, der indeholder for lidt jern, er en overvældende træthed, som gør det næsten uoverskueligt at tørre støv af og endnu værre at deltage i et bestyrelsesmøde.

Men ny forskning sætter fornyet fokus på jern, så vores viden udvides til at omfatte mere end almenviden og reklameslogans. Lægerne får stadigt flere nye metoder til at måle, hvordan vores kroppe optager, transporterer og lagrer jern, og de er dermed i stand til at sætte tal på vores jernniveau. Og de har fundet frem til, at det, der engang blev anset for at være en tilstrækkelig mængde jern, måske ikke altid er nok, og at kroppen også kan vise symptomer på mild jernmangel - der behøver ikke være tale om en decideret anæmisk tilstand. Man er begyndt at se på jernmangel som en "sygdom for hele organismen" - en, der påvirker immunforsvaret, legemstemperaturen samt indlærings- og koncentrationsevnen.

Jern til immunforsvaret

"Forskerne har længe vidst, at jern er vigtigt for vores evne til at afværge infektioner. Men præcis hvordan jernet påvirker immunforsvaret, arbejder man stadig på at finde ud af", siger Jose I. Santos, M.D., assisterende professor i pædiatri og patologi ved Boston University School of Medicine.

Man ved, at fagocytterne - de hvide blodlegemer, som er som kroppens primære forsvarsmekanisme mod bakterielle infektioner - er afhængig af jernholdige enzymer for at kunne udføre deres arbejde, fortæller Dr. Santos. Disse celler omslutter bakterierne og udskiller en række ætsende substanser kaldet oxidanter, som fordøjer de angribende mikroorganismer. Fagocytterne har brug for masser af ilt for at kunne producere peroxider - og det er jern, der leverer denne ilt. "Det siger derfor sig selv, at jernmangel direkte påvirker denne proces," siger Dr. Santos.

Andre af de hvide blodlegemer, lymfocytterne, fungerer endnu dårligere med for ringe jerntilførsel. "Lymfocytter har brug for jern til energiforbrænding og til produktion af enzymer, som er vigtige på grund af deres meget specialiserede rolle i immunforsvaret," siger Dr. Santos. Produktionen af antistoffer kræver også jern-afhængige enzymer, tilføjer han.

Men mikroorganismer, specielt bakterier, har også brug for jern for at overleve og formere sig, når først de er trængt ind i kroppen. Det er grunden til, at kroppen over for nogle typer infektion - f.eks. malaria og tuberkulose - begynder at tage jern ud af kredsløbet og lagre det i knoglemarven, leveren og andre kropsområder, hvor det ikke er tilgængeligt for bakterierne. Som en form for modvægt til dette producerer bakterierne kemiske kelatorer (ordet stammer fra det græske ord for "klo"), som tager fat i jernet og fjerner det fra blodbane og væv. Så paradoksalt nok er en lav blodprocent en fordel, når det drejer sig om at modstå infektioner.

Men lige præcis det modsatte er tilfældet, når det gælder virusinfektioner, siger Dr. Santos. "De fleste virussygdomme, herunder herpes på kønsdelene, forværres, hvis man lider af jernmangel". Dette kan ikke overraske, eftersom lymfocytterne, som er det primære forsvar mod virale infektioner, jo har brug for jern for at fungere optimalt.

Virus har også brug for jern for at formere sig, men kan ikke opsamle og gemme det, som bakterier kan. "Så står man over for en virusinfektion, er det bedste, man kan gøre, at sørge for at holde jernniveauet i top", siger Dr. Santos.

Kuldemodstand

Hvis vinteren tegner til at blive kold, er jerntilskud næsten ligeså vigtigt som det uldne undertøj. Evnen til at holde sig varm, når det er koldt udenfor, påvirkes af jernmangel, hævder forskere ved University of Washington Medical School i Seattle.

De har fundet frem til, at hvis en gruppe rotter udsættes for ca. 4oC i 24 timer, så bliver de rotter, som i forvejen led af anæmi, syge, mens raske dyr godt kunne holde til den lave temperatur. Hos de anæmiske rotter iagttog man nedsat kropstemperatur, nedsat iltoptag og nedsat funktion i skjoldbruskkirtlen, og et af de mest varmeproducerende væv, det brune fedt, var markant mindre aktivt i stofskiftet end hos kontrolgruppen af rotter uden anæmi.

"Disse afvigelser ser også ud til at gælde for mennesker", siger Dr. Finch. "Vi har fundet frem til, at mennesker med jernmangelanæmi ikke er i stand til at opretholde deres legemstemperatur i tilfælde af mild hypotermi".

Hos rotterne kunne man desuden spore en ophobning af kemikalier kaldet katecholaminer, som udskilles af hjernen. Disse stoffer anvendes syntetisk til at behandle chok, for lavt blodsukker og hjertestop. Katecholaminerne er sammen med skjoldbruskkirtelhormonerne med til at få stofskiftet til at fungere. Men i dette tilfælde, siger Dr. Finch, har de en dobbeltfunktion, hvor de også fungerer som reservemekanisme i forsøget på at få kroppen til at producere nok energi til at opretholde dens temperatur.

Nogle forskere hævder, at en ubalance blandt de neurotransmittere, som har brug for jernholdige enzymer, kan have forbindelse med den opførsel og de indlæringsvanskeligheder, som kan iagttages ved jernmangel. Spædbørn og børn med jernmangel viser ofte tegn på indlæringsvanskeligheder. De beskrives som "alvorlige, irritable og uopmærksomme." Teenagere med jernmangel beskrives som rastløse, forstyrrende og uopmærksomme. Men i børnenes tilfælde kan blot få dages jerntilskud få billedet til at vende.

I Chile har forskere fundet frem til, at 15 måneder gamle børn (med såvel decideret anæmi som generel jernmangel) blev langt mere opmærksomme og lette at have med at gøre og viste en klar forbedring i forskellige psykologiske tests efter 10 dage med jerntilskud.

Ernesto Pollitt, Ph.D., fra University of Texas School of Public Health i Houston mener, at børn med både mild og svær jernmangel og en unormal evne til at "modtage" information kan hjælpes med behandlinger med jerntilskud.

"Vores undersøgelsesresultater tyder på, at motivationen til at fortsætte med intellektuelt udfordrende opgaver nedsættes, opmærksomheden kan fastholdes i kortere og kortere tid, og det generelle intellektuelle niveau sænkes hos børn med jernmangel", siger Dr. Pollitt.

Disse resultater er specielt bekymrende i lyset af følgende: Selvom svær anæmi nu stort set er en ukendt sygdom i USA, så er jernmangel stadig landets mest fremtrædende ernæringsmæssige problem - specielt for spædbørn, teenagere, kvinder og ældre.

"Børn mellem 9 måneder og 2 år er i højrisikogruppen, fordi spædbørn generelt opbruger kroppens lager af jern. Og i samme periode bliver de vænnet fra enten jernrig brystmælk eller modermælkserstatning tilsat jern og begynder at få jernfattig komælk", siger Frank Oski, M.D., professor i pædiatri ved Upstate Medical Center i Syracuse, New York. Dr. Oski har påvist, at jernmanglen er på 10-25% blandt spædbørn i velstillede familier og helt op til 50% hos spædbørn fra lavere sociale klasser.

Ca. 5% af alle 5-8 årige, 2,6% af alle unge og 25% af alle gravide teenagers lider af jernmangel. En undersøgelse af kvindelige studerende under 21 år ved Yale University viste, at 18% led af lettere jernmangel. Overraskende? "Måske", siger Dr. Oski, "Her er en gruppe unge, som efter alt at dømme har en høj social og økonomisk status, og alligevel lider de af anæmi i en eller anden grad. Men det er ikke så overraskende alligevel, når man tager i betragtning, at et sted mellem 25 og 50% af alle amerikanske kvinder i den fødedygtige alder lider af jernmangel".

Undersøgelser har også vist, at ældre er i farezonen, når det gælder jernmangel - specielt hvis de har en lav indkomst og er over 60 år gamle. 23% af en gruppe ældre sorte borgere med lav indkomst i Washington, D.C., viste sig at være i jernunderskud. Det har Allan Johnson, Ph.D., ved Harvard University fundet frem til. 41% indtog mindre end den anbefalede, daglige tilførsel (ADT).

Dårlig kost er helt klart én forklaring på jernmangel, men det er ikke den eneste. Det kan godt være, at man spiser jern nok, men det er ikke sikkert, at kroppen optager nok til, at man kan holde niveauet oppe - specielt ikke efterhånden som man bliver ældre.

"Jernmangel kan sagtens skyldes dårlig optagelse i kroppen - og ikke nødvendigvis, at man ikke spiser jern nok," siger James D. Cook, M.D., fra University of Kansas Medical Center. Han og kollegaen Sean Lynch, M.D., har udstyret jernmolekyler med radioaktive partikler for at kunne spore, hvordan og hvor meget kroppen optager under forskellige forhold.

Normalt optager vi kun ca. 10% af al den jern, vi spiser. Og dette faktum er medregnet i ADT. For kvinder ligger tallet på 18 mg, men kroppen har kun brug for 1,8 mg. (For mænd ligger ADT på 10 mg).

"Heme-jern er kun ca. 5% af al den jern, vi spiser, men vi kan optage 25% af det," forklarer Dr. Cook. Og i modsætning til, hvad du forsøgte at bilde din mor ind, så ER lever helt klart den bedste kilde til jern blandt samtlige fødevarer. En portion kyllingelever på ca. 100 gram indeholder 7,1 mg jern, oksekød indeholder 3,3 mg, kylling 1,0 mg og fladfisk 1,2 mg.

Men 95% af vores jern kommer fra det, der kaldes non-heme kilder, dvs. grønsager, korn - og kød. "Lever er også den bedste kilde til non-heme jern", siger Dr. Cook. Normalt optager vi kun ca. 5% af non-heme jern fra fødevarer.

I modsætning til heme-jern afhænger optageligeheden for non-heme jern meget af, hvad vi spiser sammen med. Det hele hænger sammen med 90 cm tyndtarm. I det sure miljø i mavesækken er jernmolekylet frit, men så snart maden bevæger sig ned i tyndtarmen, og syreindholdet falder, leder jern febrilsk efter en partner. Hvor optageligt jernet er, afhænger af, hvor villig denne partner er til at afgive det til slimhinderne i tarmen.

Aminosyrer i kød og ascorbinsyre (C-vitamin) har vist sig at være uundværlige makkere til non-heme jern. Begge stoffer kan mere end fordoble jernindtaget, siger Dr. Cook.

Tilsætning af bare 60 mg C-vitamin til et måltid med ris mere end tredobler optagelsen af jern. Tilsætter man papayasaft, som indeholder 66 mg C-vitamin, til et måltid med kornprodukter, stiger jernoptagelsen med 500%.

Nogle stoffer vil til gengæld ikke afgive jern. Dr. Cook har ved laboratorieforsøg konstateret, at garvesyre fra te nedsætter optagelsen med 64%. For garvesyre i kaffe er tallet ca. 40%.

Der er modstridende undersøgelsesresultater med hensyn til, om soja eller fiber hindrer jernoptagelsen. "Det er helt sikkert at, sojaprotein forhindrer jernoptagelsen med 70-80%", siger Dr. Cook. "Men hvis du tilsætter det til et måltid i stedet for at tage det som erstatning for kødproteiner, så er der mere end nok jern i sojaen i sig selv til at modvirke den hæmmende virkning på optagelsen af jern fra andre kilder."

Fiber hæmmer ikke jernoptagelsen nok til, at man behøver bekymre sig om det - og så har fibre så mange andre gode egenskaber, siger Dr. Cook.

Oxalsyre, som findes i spinat og rabarber, er en meget kraftig hæmmer. Det samme gælder grønsager, som indeholder store mængder af det kemiske stof phytat - f.eks. aubergine, roeblade og linser.

Det fosfat-kompleks, som findes i æggeblommer, binder den store mængde jern, som findes i blommen, og gør dermed æg til en meget dårlig jernkilde. I det hele taget er mælk og mælkeprodukter ikke gode kilder til jern, men Dr. Cook kan ikke give nogen forklaring på hvorfor.

Man bør ikke spise kalktabletter sammen med jern, siger Dr. Cook, fordi uorganiske kalkkomplekser virker stærkt blokerende på jernoptagelsen. Og at tage jern som en del af en multivitaminkur er muligvis ikke nogen god ide, fordi jern binder mange af de øvrige indholdsstoffer i multivitaminpillen. (Tip: Anvend Maximum vitamin/mineral tabletter uden jern og K-vitamin). Den optagne del af 65 mg jerntilskud kan falde fra 8,1 mg, hvis man tager tilskuddet alene, til 1,8 mg, hvis man tager jernet som en del af en multivitamintablet, som også indeholder kalk, siger Gabe Mirkin, M.D., fra University of Maryland, College Park.

Blot ved at spise noget samtidig med, at du tager jerntilskud, kan du reducere mængden af optaget jern med 50%, siger Dr. Cook. Hvis du vil opnå den største optagelighed, skal du tage jerntilskuddet mellem måltiderne og sammen med C-vitamin.

Men du kan ændre din kost, så du får fuldt udbytte af den jern, du spiser. Her er en række råd til, hvordan du forbedrer optagelsen af jern i din krop:

· Sørg for at få C-vitaminer til alle måltider. Drik appelsin- eller tomatjuice, spis en halv grapefrugt eller nogle jordbær. Lad måltidet omfatte C-vitaminholdige grønsager - tomater, grøn peber, squash, broccoli, radiser og grønne bladgrønsager som grønkål og roer (men undgå spinat!). Brug citron- eller limesaft eller persille som krydderi på maden.

· Uden nødvendigvis at øge den samlede mængde kød i dine måltider kan du fordele de proteiner, du får fra kødet, over flere måltider. Kylling og fisk er lige så godt som rødt kød. Spis mindre portioner i kombination med fuldkorn og friske grønsager.

· Efterlign italienerne. Tomatsauce, der har stået og simret i flere timer, kan lokke jernet ud af en hvilken som helst fødevare. Eller mexicanerne, hvis snedige brug af en lille smule oksekød sammen med masser af bønner, ris og rød chili også udnytter hvert eneste lille jernmolekyle.

· Brug køkkenudstyr lavet af jern. Koger du pastasauce i tre timer i en jerngryde, kan du øge saucens jernindhold 30 gange i forhold til, hvad det ville have været i andre former for gryder.

Hvis du spiser rigtigt, får du nok jern - og dermed også alle de andre vitaminer og mineraler, du har brug for for at holde dig på toppen og yde det optimale!

Health News 2003

C) Jern som tabletter eller cellesalt

Ved at indtage jern som tabletter oplever nogle en meget træg mave/forstoppelse.

Der er INGEN der i afsnit A) har beskrevet dette forhold. De har alle holdt sig til at beskrive helbredelsen.

I afsnit A) er behandlingsdosis mod Covid 19 5 tabletter – altså 500 mg på én gang. Den daglige dosis med jerntabletter 100 mg (1 tablet) og den toxiske dosis er 2000 mg.

Denne dosis er ikke for børn.

I min klinik benytter jeg mig af cellesalte, der indtages under tungen og optages gennem slimhinden uden om mave/tarmkanal og derfor ikke giver forstoppelse.

De er lidt mere besværlige at tage, da der skal være ro på i munden 15 min før og 15 min efter, man har taget dem. De skal smelte under tungen. Tag C-vitamin lige inden du tager jern som cellesalt.

Den daglige dosis cellesalt for jern er 2 tabletter 3 x dagligt = 1500 mg (1 tablet er 250 mg Ferrum phosphoricum trit D12).

Jeg ser ingen problematik i at tage 3 tabletter på én gang – og følge med i hvordan symptomerne udvikler sig og evt følge op med 3 nye, der smelter under tungen.


D) Pro et contra om vaccine mod Covid 19

Det er dit valg (endnu dec. 2020), at blive vaccineret.

Herunder anfører jeg nogle af de mange argumenter pro et contra:

Coronavirus vaccine udfordringer

Tidligere forskning i vacciner mod coronavirus har også identificeret nogle udfordringer med at udvikle en COVID-19 vaccine, herunder:

· Sikring af vaccinens sikkerhed. Flere vacciner mod SARS er blevet testet hos dyr. De fleste vacciner forbedrede dyrenes overlevelse, men forhindrede ikke infektion. Nogle vacciner har også forårsaget komplikationer, såsom lungeskader. En COVID-19 vaccine skal testes grundigt for at sikre, at det er sikkert for mennesker.

· Langsigtet beskyttelse. Efter infektion med coronaviruses, re-infektion med den samme virus - men normalt mild og kun sker i en brøkdel af mennesker - er muligt efter en periode på uger til år. En effektiv COVID-19 vaccine bliver nødt til at give folk langsigtet infektion beskyttelse.

· Beskyttelse af ældre mennesker. Personer over 50 år har en højere risiko for alvorlig COVID-19. Men ældre mennesker normalt ikke reagerer på vacciner samt yngre mennesker. En ideel COVID-19 vaccine ville fungere godt for denne aldersgruppe.

Tidslinje og distribution af COVID-19 vaccineudvikling

Udviklingen af vacciner kan tage år. Dette gælder især, når vaccinerne involverer nye teknologier, der ikke er blevet testet for sikkerhed eller tilpasset for at give mulighed for masseproduktion.

Hvorfor tager det så lang tid? For det første testes en vaccine hos dyr for at se, om den virker, og om den er sikker. Denne test skal følge strenge laboratorie retningslinjer og generelt tager tre til seks måneder. Fremstillingen af vacciner skal også følge kvalitets- og sikkerhedspraksis.

Næste kommer test i mennesker. Kliniske forsøg i lille fase I evaluerer vaccinens sikkerhed hos mennesker. I fase II er formuleringen og doserne af vaccinen etableret for at bevise vaccinens effektivitet. Endelig skal en vaccines sikkerhed og virkning i fase III påvises hos en større gruppe mennesker.

På grund af alvoren af COVID-19 pandemien kan vaccineregulatorer hurtigt spore nogle af disse trin. I USA, Food and Drug Administration (FDA) kan give akut tilladelse til brug af en COVID-19 vaccine, hvis dens fase III kliniske forsøg resultater viser, at det er sikkert og effektivt, og fordelene opvejer risiciene. Selv hvis der gives nødtilladelse, forventes vaccineudvikleren at fortsætte med at indsamle sikkerhedsdata.

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) vil gøre sin COVID-19 vaccine anbefalinger til USA baseret på input fra en føderal rådgivende gruppe, der består af medicinske og folkesundhedsmæssige eksperter - Det Rådgivende Udvalg for Immunisering Practices (ACIP). Hvis FDA godkender eller giver nødtilladelse til brug af en vaccine, ACIP vil mødes for at gennemgå data om vaccinen og stemme om, hvorvidt at anbefale det, og hvem der skal modtage det.

Man skal huske på, at en ny vaccine vil tage tid at producere, distribuere og administrere til den globale befolkning. Hvis den tidlige vaccine udbuddet er begrænset, ACIP har drøftet prioritering vaccination for sundhedspersonale, arbejdstagere i væsentlige og kritiske industrier, mennesker med høj risiko for alvorlig sygdom med COVID-19 på grund af underliggende forhold og mennesker i alderen 65 og ældre.

E) Behandling af Covid 19 i min klinik

Jeg har ingen erfaringer med behandling af Covid 19 i min klinik – Allergiklinikken.

Men jeg har masser af erfaringer med allergi.

e-Lybra systemet, som jeg arbejder med i min praksis tager udgangspunkt i at alt er frekvenser og laver resonans på disse, hvis de er i ubalance.

Klienten er forbundet med fod -og håndelektroder og apparatet (e-Lybraen) opfanger frekvensen og afbalancerer dem. Du kan læse mere om systemet, hvis du har lyst til det på min hjemmeside www.kaaremichelsen.dk

3 dage efter udbruddet i England etablerede udvikleren af systemet – Victor Sims - en formel, som han sendte til alle os, der arbejder med systemet. Så jeg har en mulighed for at behandle Covid 19.

(Jeg er med i en global gruppe på Facebook, der deler erfaringer med hinanden).

Kåre Michelsen

Allergiklinikken

Parkvej 70

6100 Haderslev

6165 8978


A

Abort

Du kunne mangle Vitamin E .


Adfærdsvanskeligheder hos børn

Du kunne mangle Vitamin B3 (amoralsk opførsel)

Magnesiummangel, Zinkmangel, overskud af Kobber (hyperaktiv) Zink i dobbelt dosis i en måned Glutamin (aminosyre) 4 g dagligt opdelt i doser.

Bly- eller Kviksølvforgiftning - Kobberforgiftning (kriminel adfærd) / Kobbermangel.


ADHD DAMP

Ingen ved, hvilke bivirkninger lægemidler kan have på langt sigt. De seneste forsøg har vist øgning af risiko for at få kræft, og man mistænker øget tendens til depression senere i livet. Der er også risiko for at komme ud i misbrug af stofferne, der er amfetaminlignende.

Det er først og fremmest vigtigt at undgå hvidt sukker og slik (undtagen ved særlige lejligheder) samt farvestoffer og at give tilskud af de sunde fedtsyrer. Der er lavet forsøg med EyeQ, som klart viser, at denne form for fiskeolie modvirker ADHD. Desuden vil det være godt med et tilskud af magnesium og pycnogenol.


Afføringsproblemer

Du kunne mangle Magnesium.


Alkoholmisbrug

Du kunne mangle Vitamin B15.


AIDS

Du kunne mangle Zink, Selen.


Alderdomsproblemer

Overgangsalder problemer (såvel kvinder som mænd).

Du kunne mangle Vitamin B3, Chorella (Den grønne perle) modvirker.


Alkoholisme

Lechitin (stærkt afgiftende),

Du kunne mangle Vitamin B3, vitamin B15 ved alkoholisme (B15 nedsætter trang).

Glutamin (aminosyre) 4 gr. dgl opdelt i doser. Zink, Kalium, Krom (alkoholintolerance) -, Fosfor ved afvænningskure.

Glutathion (aminosyre) modvirker negative virkninger ved alkoholisme.


Allergi

Du kunne mangle Vitamin B5, Vitamin A, Vitamin C, Zink


Alzheimer`s sygdom

Findes hos mindst 40.000 overvejende ældre danskere. 30 % af alle over 85 har sygdommen. En fremadskridende degeneration af nervecellerne i hjernen.

I første stadie af sygdommen bliver man glemsom, i andet stadie kan der komme hukommelsestab ofte af nutidige hændelser, og i 3. stadie kan det komme til personlighedsændring. Kan skyldes højt forbrug af planteolier.

Kiselsyre nedsætter risikoen for at få sygdommen. Hvidløg modvirker.


Aluminiumsforgiftning

Du kunne mangle Lechithin, Selén, BioStrath


Angst angstneurose

Du kunne mangle Krom, Magnesium, Fosfor, Kobber/Selén (formindsker ængstelse).


Anoreksi

Appetitløshed anorexia anoreksi spisevægring madlede.

Leverproblem. D vitaminforgiftning.

Spisevægring: Biotinmangel (H vitamin),Folinsyremangel

Minus: Cola, industrimad, kaffe slik / + Klar lammesuppe, klar fiskesuppe.

Du kunne mangle Vitamin B i Mega doser, Vitamin C, Zink, Magnesium, Krom, Natrium, Fosfor, Klor, Kalium, Jern, Magnesium, Biotin.


Ansigtsudtryk (skulende/indfaldent)

Du kunne mangle Vitamin C


Apati Sløvhed.

Manganforgiftning, Kaliumforgiftning, Magnesiumforgiftning, Selénforgiftning

Du kunne mangle Biotin, Folinsyre, Jod, Folinsyre, Zink


Apopleksi

Apoplexi apoplexia cerebri slagtilfælde hjerneblødning - Trombose i et hjernekar.

(Kviksølvforgiftning)

En apopleksis tilstand er generelt, hvor et organ sætter ud af funktion. Som oftest er det hjernen.

Du kunne mangle Vitamin B6, Vitamin B 15 (gennemblødning i hjernen. Styrkelse af væv - lechitinbehandling -skade - Glutamin (aminosyre) afgifter for ammoniak - Glutathion (aminosyre) stimulerer hjernen. Krommangel, Kobbermangel, Magnesiummangel.


Appetitløshed

Du kunne mangle Biotin, Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin C, Zink, Fosfor.


Astma

Du kunne mangle Omega 3, Bioflavonoider giver færre symptomer, Vitamin B12


Autisme

Aluminiumsforgiftning, Kobberforgiftning.

B

Balance

Ligevægt balance (tab af) ligevægtforstyrrelser.

Du kunne mangle Vitamin B3.


Barnløshed

Du kunne mangle Vitamin E .


Ben (brækket)

Du kunne mangle Vitamin D, Vitamin E, og Vitamin C i terapidosis. Endvidere Kalcium, Fosfor, Magnesium, Silicium, Zink.


Ben (kramper i)

Krampelidelse på grund af nedsat plasmakalk, hyppig komplikation til Rakitis, sjældnere ved nedsat funktion af biskjoldbruskkirtlerne.

Forgiftning: Fluor

Du kunne mangle Vitamin B3, Mangel: B3, Kalcium, Magnesium, Mangan, Fenylalanin (aminosyre).


Beriberi

Her mangler man Vitamin B1.


Besvimelse

Kan være et hjerteproblem

Få tjekket mangelsymptomer for hjerte


Bevidstløshed

Magnesiumforgiftning

Kan være et hjerteproblem

Få tjekket mangelsymptomer for hjerte


Bindevæv (svaghed i)

Du kunne mangle Bioflavonoider, Silicium / Kisel,


Bindevævsbetændelse

Du kunne mangle svovl


Bleg

Du kunne mangle Vitamin B, Kobber, Zink - Jernforgiftning / Jernmangel.


Blod

Du kunne mangle Omega 3 (ved højt fedtindhold)


Blod koaguleringsevne- og tid

Du kunne mangle Vitamin K.

Havre styrker koagulations evne.


Blodkar (skrøbelige – selv små slag viser sig når man slår sig)

Du kunne mangle Bioflavonoider.

OBS på Milt og Pancreas


Blodmangel

Du kunne mangle Biotin, Vitamin B1, Vitamin B12, Vitamin C,


Blodsukker (forhøjet)

Du kunne mangle Krom


Blodpropper (udvikling af blodpropper ved Diabetes2)

Du kunne mangle CoQ10 Plus, Omega 3.


Blodtryk (højt)

Du kunne mangle Calcium, CoQ10 Plus, Omega 3.


Blodtryk (lavt)

Du kunne mangle Vitamin B1


Blodårer (Uelastiske blodårer)

Du kunne mangle Silicium.


Blødninger

Du kunne mangle Fosfor, Bioflavonoider.


Blå mærker

Fluormangel / forgiftning

Du kunne mangle Bioflavonoider, Vitamin C.


Bryster hængende

Du kunne mangle Kobber


Bug udspilet oppustet meteorismus

Oftest på grund af luftansamlinger i tarmene Candidasvamp. Almindeligt Pancreasproblem ved luft i maven.

Løgsaft, MINUS kaffe

Du kunne mangle Kalium, Vitamin B3 ved luft i maven


Bugspytkirtel (lidelse i)

Du kunne mangle Vitamin B13, Vitamin B2, Selen, Jernoverskud


Bumser

Du kunne mangle Vitamin A, vitamin B6, Kalium, Zink


Børnesår

Du kunne mangle Vitamin B2


C

Cancer

Du kunne mangle Vitamin B15, Omega 3, Selen, Vitamin B13, B17 (Amygdalindholdet i B17 er særdeles giftigt for cancerceller, men ikke for andre celler)


Candidasvamp

Candidakur 30 dage: UNDGÅ følgende fødeemner under hele kuren: Slik, hvidt sukker, (og alle produkter, hvori der ligger meget sukker, kager sodavand cola, sirup, marmelade, juice, gulerodssaft, gærsvampe, spirer, øl, vin, spiritus, eddike, æbleeddike, alm. te/kaffe, alm. saft, ost, syrnede mælkeprodukter, maltede produkter (cornflakes m.m.), tomat, rød og grøn peber, agurk, aubergine, majs, gris, plantemargarine.

UNDGÅ det 1 uge (og indtag kun små mængder i resten af kuren): Panerede ting, hvidt mel, tørrede frugter, honning, rørsukker, gulerødder, rødbeder generelt: spis ikke store mængder gærbrød.

SPIS I STEDET: Fisk, kalkun, lam, kalv, grød (boghvede, ris, havre, jaws), grøntsager (friske), peberrod, hvidløg, mandler, sesamfrø, solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø, avocado, tidselolie, olivenolie.

FØLGENDE KOSTTILSKUD SKAL BRUGES: Aloe Vera OXY Plus 1 time før morgenmad ½ til 1 plasthættefuld (man må ikke spise mad i denne 1. time) Garlic and Greens lige før morgenmad 2 tabl., A.O.Hansen 103 1 kop lige før morgenmad, antioxydant 1 stk. til morgenmad, Microsid (mindst ½ t efter morgenmad)

Tea Tree Oil form. 2-3 dr. i lidt vand, Microsid mindst ½t efter frokost 1 stk., Tea Tree Oil eftermiddag 2-3 dråber i lidt vand, Garlic and Greens lige før aftensmad 2 tabl, antioxidant 1 stk. til aftensmaden, Micro-cid mindst ½ t efter aftensmad 1 stk. Aleo Vera OXY Plus: Mindst 3 t efter dagens sidste måltid ½ - 1 plasthættefuld (Der må ikke spises mad i disse 3 timer og heller ikke 1 time efter- men man må drikke Tecoma the i de første 2 t.) Begynd gerne nogle dage før kuren med 2 - 3 kopper the dagligt og trap op langsomt, så der under kuren drikkes 1-1½ l .

E: Efterbehandling Efter 30 dages kur: 10 dages kur med Acidofilus. Superdoph (gode tarmbakterier)

1. dag: 1 time før morgenmad 5 kapsler med rigeligt væske.

2.dag. 1 time før morgenmad 5 kapsler - 3 timer efter sidste måltid 5 kapsler.

Man fortsætter som 2.dag indtil alle kapslerne er spist.

D

Demens

Du kunne mangle Omega 3


Depression

Du kunne mangle Biotin, Omega 3, Vitamin C, Vitamin B10


Diabetes

Du kunne mangle B3 vitamin (ved slimhindeproblemer), Omega 3


Diarré

Diarré vekslende med forstoppelse = Tyktarmsproblemer - og tynd mave = Tyndtarm underfunktion.

Fosforforgiftning, Kviksølvforgiftning, Zinkforgiftning, Fluorforgiftning. Vitamin D forgiftning / mangel.

Du kunne mangle Vitamin D, vitamin B1, vitamin B3, Zink, Kobber

Rejsediarré: Revet æble + spormineraler (pektin).


Diskus (degenereret)

Du kunne mangle Vitamin C


Dværgvækst

Du kunne mangle Jod, Magnesium


Døsighed

Du kunne mangle Magnesium


E

Eksem

Du kunne mangle Vitamin B3, Niacinamide (vitamin), Omega 3, Vitamin B2, Zink


Eksem (omkring legemsåbninger)

Du kunne mangle Zink


Endetarmskløe

Du kunne mangle Catechin (Bioflavonoid)


Energiproduktion

Du kunne mangle Q 10


Engelsk syge

Du kunne mangle Vitamin D, Calcium


Epilepsi

Aluminiumsforgiftning kan være årsag til epilepsi hos børn Taurin (aminosyre) 50 mg er mere effektiv ved epilepsi end normalt 1g, Rubidium (aminosyre). Calcium og Kobber forhøjet

Du kunne mangle Cholin, Vitamin B6 (meget væsentlig), Calcium


F

Faste

Du vil have behov for Kalium


Feber

Immunforsvaret er i gang med at arbejde. Feber er et godt tegn - bør derfor ikke undertrykkes

Styrk lymfe med rødbedesaft.


Fedtknuder

Kaliumoverskud

Du kunne mangle Vitamin B6

Og så lidt om aminosyrer:

Fedt: Carnitin (aminosyre) omsætter fedt til energi, Glutathion (aminosyre) neutraliserer overiltning af fedtstoffer, Taurin (aminosyre) holder fedtstoffer flydende, + Fenylalanin (aminosyre) hæmmer sult, Krom: Forgiftningssymptomer ukendte. Indgår i korrekt sukkerforbrænding (glukose-tolerancefaktor) Reducerer kolesterol, øger forbrænding af fedt, indgår i visse enzymer i CNS - kontrollerer her appetitfunktionen. ADT: 125 mKg Terapi: 50- 200 mKg Kilder: Ølgær, sort peber, lever, champignon, fuldkorns hvedebrød, oksekød, roer.

Filipenser

Du kunne mangle Vitamin A, Vitamin B6, Fosfor, Zink


Fingre (prikken i)

Du kunne mangle Calcium


Fingre (kløen mellem)

Du kunne mangle Silicium / Kisel


Fingre (snurrende)

Fluorforgiftning

Du kunne mangle Vitamin B6


Fodsvamp

Atamon, æbleedike


Forbrænding (nedsat/metabolisme)

Du kunne mangle Vitamin B1


Fordøjelse

Du kunne mangle Vitamin B1, Vitamin B10


Forkølelse

Du kunne mangle Zink


Forstoppelse

Fluorforgiftning

Du kunne mangle Vitamin B1, Vitamin B5, Vitamin B10, Vitamin 12


Fødder (brændende fornemmelse)

Du kunne mangle Vitamin B5, Vitamin B1,


Fødder (nervefunktioner)

Du kunne mangle Vitamin B1


Følelsesmæssig ubalance

Du kunne mangle Vitamin B1


G

Galde

Du kunne mangle Vitamin B12


Galdeblærebetændelse

Du kunne mangle Kobber (blindt raseri)


Galdesten

Flere kvinder end mænd - bitre opstød - opkast - strålesmerter fra højre ribbenskant mod hjerte - kvalme.

Taurin (aminosyre) modvirker galdestensdannelse

Du kunne mangle vitamin A

Opløsning af: Et æg overhældes med saften af en citron. Når skallen er opløst drikkes saften.


Ganespaltning

Du kunne mangle Zink


Gangart forstyrrelse af

Du kunne mangle Vitamin E


Gennemblødningsforstyrrelser

Du kunne mangle B15 specialmiddel


Geobiologi (jordstråler og menneskeskabte ting, der stresser vores celler)

-er læren om jordstråler og deres indflydelse på det menneskelige legeme.

Er du en af dem, der ikke kan ”komme om hjørnet” med almindelig ortodoks lægeordineret medicin eller en alternativ behandling kan en af faktorerne være geopatisk belastning.

Du bliver så at sige "bagt" hver nat af at ligge på vandårer, Hartmann- eller Currygitterstråler.

De menneskeskabte ting, som springmadrasser, dybfrysere, køleskabe, magnetlamper, Tv-skærme, elledninger og andet med elektromagnetisk stråling, hvis bølgelængder ligger i det område, som cellerne arbejder på, indgår i de faktorer, som påvirker det menneskelige legeme.

Med eet ord kalder vi ovennævnte: Stresszoner

Der én farbar løsning på dette: Patienten skal flytte sovested!

Der er meget få situationer, hvor jeg er meget firkantet. Her er én af dem. Vil patienten ikke flytte sig, skal pengene bruges et andet sted end i min klinik. Der er ingen chance for helbredelse, hvis ikke årsagerne fjernes.

Jeg har i tidens løb indkøbt for mange 1000.- kr. afstrålingsgrej. De virker…….. kun på én måde: Tyngden af sælgerens pung bliver tungere og tungere. I uheldigste fald kan det faktisk skade.

Jeg er uddannet under den danske afd. af Forschungskreis für Geobiologi.

Selv indenfor samme uddannelse kan jordstråleopmålere måle forskelligt op.

En opmåling skal derfor foregå på følgende må:

1. En behandler, der kan teste (f.eks. en biopat med vegatest) tester patienten og noterer sig resultatet.

2. Geobiologen måler op - anbefaler andet sovested. Geobiologen noterer sig resultatet.

3. 3 uger efter at det nye sovested er taget i brug tester behandleren om geobiologen har udført sit arbejde OK. Patienten må ikke længere være påvirket af stråling.

Såfremt det ikke er tilfældet får geobiologen besked om at måle om én gang til - og blive ved indtil behandleren ikke længere kan måle geopatiske belastninger.

Har behandleren og geobiologen de samme testresultater uafhængigt af hinanden er chancen for at de gør det rigtige stor – OG for at patienten bliver rask. Jeg har skrevet yderligere om geobiologi her på hjemmesiden.


Gigt

Du kunne mangle Bioflavonoider, Omega 3, Vitamin B5, Vitamin B12


Gigtfeber

Du kunne mangle Vitamin C


Glutenallergi

Du kunne mangle Kobber


Glutenintolerance

Du kunne mangle Jern


Gravide

Du kunne mangle Jern


Grå stær

Du kunne mangle Calcium, Zink, Vitamin C, Vitamin E,

Bioflavonoider giver lavere risiko ved type2 Diabetes


H

Hals Basedow

Du kunne mangle Vitamin B1, Jod


Hals Synkebesvær

Du kunne mangle Jern (synkebesvær).


Helvedesild Herpes Zoster

Stress.

Et lille trick: 4-5 kødfulde blade af husløg skæres igennem på langs - lægges på en tallerken. Den saft der kommer ud til overfladen, stryges nogle gange om dagen på stederne.


Hjerte (forstørret hjerte under opvækst)

Du kunne mangle Vitamin B1


Hjerte angina pectoris

Nikkelforgiftning. Jernforgiftning, Kalciumforgiftning

Du kunne mangle Vitamin E, Vitamin C, Vitamin B3, Vitamin B6 Vitamin B13, Vitamin B15 Selén - GLA , EPA DHA mangel, Carnitin (aminosyre) modvirker. , , og ret så væsentligt: MAGNESIUMmangel, , Selénmangel, Kobbermangel, Krommangel. Zinkmangel.

Et lille trick: 10 g padderok, 10 g haverude, 10 g vejpileurt, 10 g hyrdetaske, 10 g Arnica, 30 g hvidtjørn, 20 g mistelten, 20 g mate, 10 g hanekro, 10 g mælkebøtte, 10 g bønnebælge, 10 g pimpinelle, 10 g trøstetræbark, 10 g blæretang, 10 g burre, 10 g gåsepotentil, 10 g røllike, 10 g jordrøg - 10 g hjertespand, 10 g kalmus, 10 g strandkrageklo, 10 g kvikgræs, 10 g hjertensfryd, 10 g islandsk mos. Alt blandes godt. 1 topteskefuld pr kop laves koldt natten over - opvarmes og sødes evt. med honning. Drikkes morgen og aften.


Hjertebanken

Du kunne mangle Jern, Vitamin B1, Vitamin C, Vitamin D, Vitamin E


Hjertekarsygdomme

Du kunne mangle Bioflavonoider, Omega 3, Vitamin E, Vitamin K


Hjertekarvæg

Du kunne mangle CoQ10 Plus, Vitamin E, Vitamin K


Hjertekrampe

Du kunne mangle CoQ10 Plus, Vitamin E


Hjertemuskulatur

Du kunne mangle CoQ10 Plus


Hjertets aktivitet (ændringer i det elektrokardiografiske billede af hjertets aktivitet)

Du kunne mangle Biotin, Vitamin E


Hornhinde (uklarhed i øjets hornhinde)

Du kunne mangle Vitamin B2


Hovedpine / migræne

Skyldes ofte væskemangel.

Migræne: Allergi

Jernforgiftning, Kviksølvforgiftning, Fluorforgiftning

Du kunne mangle Jern, Vitamin B1, Vitamin B10, Vitamin B12, Vitamin B15, Siliciummangel Menstruelt betinget: Magnesiummangel

Kvinder skal ikke spise ginseng, da det kan udløse migræne.


Hud (bleg)

Du kunne mangle Jern


Hud (blodkarsprængninger)

Du kunne mangle Vitamin C


Hud (blå mærker)

Du kunne mangle Vitamin C


Hud (fedtet)

Du kunne mangle Vitamin B2


Hud (røde pletter omkring hårsække)

Du kunne mangle Vitamin C


Hud (slap)

Du kunne mangle Silicium / Kisel


Hud (tør)

Du kunne mangle vitamin A


Hud (uren, akne)

Du kunne mangle vitamin A, Vitamin B6, Vitamin C,


Hudbetændelse (skælagtig grålig, der ikke klør)

Du kunne mangle Biotin


Hudforandringer

Du kunne mangle Vitamin B6, Zink,


Hudlidelser hos børn

Du kunne mangle Biotin


Hukommelse

Manganforgiftning

Du kunne mangle Jern, Vitamin B1, Vitamin B5, Vitamin B6, Kalcium, Jern, , Folinsyre, Cholin, Lechitin, Jod

Et par Trick: Kredsløbsfremmende: En mellemstor kartoffel skrælles om aftenen og ligger i et glas med vand natten over. På fastende hjerte drikkes og spises indholdet i glasset.

Mange undersøgelser har vist, at hvidløg faktisk kan bremse aldersforandringer - heriblandt hukommelsestab.

Forkalkning: 30 fed hvidløg males og snittes fint. 2 økologiske citroner udpresses. Delene koges i 1 l vand. Massen sies og anbringes i køleskabet 1 døgn. Drik 3 cl (en stor snaps) dagligt i 3 uger. Hold 1 uges pause. Fortsæt kuren endnu 3 uger. Kuren må først gentages efter et år.


Humørsyge

Du kunne mangle vitamin B12


Hvidløg

På universitetet i Bosten USA har et hold forskere påvist, at hvidløgssaft i en fortynding 1:250 har været virksom mod alle bakterier. Bakterierne blev alle dræbt - også de, der var blevet resistente mod antibiotika.

Hvidløg sænker desuden kolesteroltallet og siges endda at modvirke Alzheimers sygdom samt andre aldersbetingede sygdomme. Undersøgelser har vist, at hvidløg bevirker en nedgang i antallet af hjertekarsygdome og ligeledes reducerer tilfældene af mavetarmkræft drastisk. Mange undersøgelser har vist, at hvidløg faktisk kan bremse aldersforandringer - heriblandt hukommelsestab. Hvidløg nedsætter i betydelig grad risikoen for at få bryst og prostatakræft. Desuden bremser hvidløg udviklingen af allerede opstået kræft. Hvidløg indeholder forbindelser, der øger aktiviteten hos de hvide blodlegemer. Hvidløg har været brugt i århundreder til at bekæmpe alt lige fra ørepine til ondt i maven.


Hyperaktivitet

Kviksølvforgiftning,

For mange kulhydrater (sukker)

Du kunne mangle Vitamin B3, Kalcium, Magnesium, Krom.


Hænder (brænden)

Du kunne mangle Vitamin B1


Hænder (nervefunktioner)

Du kunne mangle Vitamin B1


Håndsved

Du kunne mangle Silicium / Kisel


Hår (fedtet)

Du kunne mangle Vitamin B2


Hår (glansløst)

Du kunne mangle Zink


Hår (grånende)

Du kunne mangle Vitamin B10, Kobber,

Kobber/Selén (gendanner hårfarve).


Hårproblemer

Du kunne mangle Silicium / Kisel


Hårtab

Du kunne mangle Zink


I

Iltoptagelse

Du kunne mangle Vitamin B15, Vitamin E


Immunforsvar

Kobber/Selén (styrker immunforsvar).

Milt fjernet = 200 gange større chance for betændelser.

Ødelagt immunforsvar Kviksølvforgiftning Jodoverskud, Brom forgiftning, Fluorpåvirkning

ER DER AFSTRÅLINGSGREJ I HUSET? = Fjern det

Du kunne mangle Zink, Jod, Selén, Vitamin B5, Catechin (Bioflavonoid).

Svigt: /, Chorella (den grønne perle),

Et Trick: Slå let på Thymus med flad hånd til det simrer 1 - 2 gange dagligt (midt på brystben)


Impotens

Kviksølvforgiftning, Manganforgiftning,

Du kunne mangle Zink, Molybdæn.

Lav potens: Fosformangel.


Indlæringsvanskeligheder

Aluminiumsforgiftning

Du kunne mangle Zink, Krom, Kobber.


Infektioner

Hyppige infektioner: Alvorligt miltproblem

Tendens til infektioner: Almindeligt miltsymptom.

Kobber/Selén (styrker immunforsvar).

Du kunne mangle Kobber, Bioflavonoider, Vitamin A, Vitamin B5 Vitamin C, Zink, Selén.


Inflammation

Du kunne mangle Bioflavonoider


Insulinproduktion (nedsat)

Du kunne mangle Krom


Irritabilitet

Forgiftning: A vitamin, Natrium, Kobber, Klor, Aluminium.

Du kunne mangle Vitamin D, Vitamin B10, Kalcium, Magnesium, Molybdæn, Jod, Krom, Zink, Fosfor, Folinsyre


Ischias

Du kunne mangle Vitamin B15


J

K

Karsprængninger

Du kunne mangle Bioflavonoider.

OBS på Milt og Pancreas


Katestrofetænkning

Du kunne mangle Vitamin B1


Knogler (afkalkning af)

Du kunne mangle Fosfor


Knogleforandringer

Du kunne mangle Kobber, Fosfor


Knogleskørhed

Du kunne mangle Calcium, Kobber, Vitamin C, Vitamin D, Vitamin K, Fosfor, Bor Bron


Kolesterol (forhøjet i blodet)

Du kunne mangle Biotin


Koncentration (svært ved at koncentrere sig i længere tid ad gangen)

Fluorforgiftning

Du kunne mangle Jern, Jod Vitamin B1


Kraftløs

Du kunne mangle Vitamin C


Kramper (små kramper i kroppen)

Du kunne mangle Magnesium, Mangan, Vitamin B3, Vitamin B5


Kredsløb

Du kunne mangle Vitamin B15, Vitamin E, Vitamin B13


Kropslugt (ildelugtende sur)

Du kunne mangle Zink


Kuldefornemmelse

Du kunne mangle Jod


Kvalme

Kadmiumforgiftning - D vitaminforgiftning

Du kunne mangle Biotin, Niacin, Vitamin B5, Vitamin B6 vitamin, Biotin, lysin (as), Catechin (bioflavonoid)


Kværulanteri

Du kunne mangle Vitamin B5


Kønsudvikling forsinket

Du kunne mangle Zink


Køresyge

Du kunne mangle Vitamin B1

ADT: 1,5 mg dagligt Terapi: 10 mg dagligt el 0,5 g 2 x dagligt. Over 300 mg virker fint mod køresyge / søsyge

L

Led lidelser

Du kunne mangle Vitamin D


Leddegigt

Du kunne mangle Omega 3, Bioflavonoider (beskyttelse mod)


Ledsmerter

Du kunne mangle Vitamin B6 Vitamin C, Zink


Lever

Du kunne mangle Vitamin B13


Leverpletter brune alderdomspletter på huden

Kobber/Selén (styrker immunforsvar herunder leverpletter)

Du kunne mangle Selén


Lugtesans Forvrængning tab af lugtesans – anosmie

Kadmiumforgiftning

Du kunne mangle Vitamin A, Zink


Lunge stikkende smerter

Du kunne mangle Vitamin C


Lungebetændelse

Du kunne mangle Vitamin C


Lyde (overfølsom overfor)

Du kunne mangle Vitamin B1


Lys bange for

Du kunne mangle Vitamin B2


Læber

Milt styrer læber.

A vitaminforgiftning

Blå læber: Et alvorligt hjerteproblem.

Du kunne mangle Vitamin B1, Folinsyre, Zink.

Du kunne mangle Vitamin B2 (underudviklede under opvækst)

Du kunne mangle Vitamin B6 (sårdannelse)


Lægkramper

Kramper - forgiftning Fluor.

Du kunne mangle Vitamin B1, Kalcium, Magnesium, Mangan, Fenylalanin (as)


Lændehvirvel smerter

Du kunne mangle Vitamin B5


M

Mad modvilje mod

Du kunne mangle Jern


Mave (forstyrrelse i mavens saltsyredannelse)

Du kunne mangle Vitamin B5


Mave slap hængende

Du kunne mangle Kobber


Mavemund slap

Du kunne mangle Kobber


Maveport Pylorospasmus Kramper i maveport

Du kunne mangle Vitamin B12


Mavesmerter kramper

Forgiftning: Fluor.

Du kunne mangle vitamin B3


Mavesyre (for lidt)

Du kunne mangle Vitamin B1, Vitamin B3, Vitamin B12


Mavesår

Du kunne mangle Magnesium, Bioflavonoider,


Melankoli

Du kunne mangle Vitamin B3


Menstruationsforstyrrelser

Du kunne mangle Vitamin B12


Menstruationssmerter

Du kunne mangle Vitamin B6


Menstruerende

Du kunne mangle Jern


Mentale forstyrrelser

Du kunne mangle Vitamin B3


Metabolisme (forbrænding nedsat)

Du kunne mangle Vitamin B1


Migræne

Du kunne mangle Magnesium


Mistænksomhed

Du kunne mangle Vitamin B3


Mund (prikken omkring mund)

Du kunne mangle Calcium


Mundvigen (sår i)

Du kunne mangle Vitamin B2


Muskelsmerter (vekslende)

Du kunne mangle Vitamin B1, Vitamin B15, Vitamin E,


Muskelsvaghed

Du kunne mangle Biotin, Calcium, Vitamin B5, Vitamin B15, Fosfor


Myggemiddel Anti myggemiddel

Vitamin B1

ADT: 1,5 mg dagligt

Terapi: 10 mg dagligt el 0,5 g 2 x dagligt


Myoser

Du kunne mangle Vitamin B1, Vitamin B15


N

Narkolepsi - en pludselig falden i søvn (nervelidelse).

Du kunne mangle Vitamin B6


Natrium – Kaliumbalancen (ubalance i)

Du kunne mangle Vitamin B6


Natteblindhed

Du kunne mangle vitamin A


Negle

Svage, skrøbelige: Du kunne mangle Silicium / Kisel, Calcium, Jern

Længdegående striber / folder: Du kunne mangle Vitamin A

Går let i stykker: Du kunne mangle Vitamin A

Skøre og plettede: Du kunne mangle Zink

Skøre: Du kunne mangle Silicium

Sprøde, glansløse flade eller skeformede: Du kunne mangle Jern

Nedsat vækst: Du kunne mangle Mangan

Tab af negle: Selenforgiftning

Et lille trick:

Neglerodsbetændelse: 50 g katost i blød natten over (koldt vand). Opvarm det (fod / -håndbad) i 20 min. Morgenfruesalve


Nervebetændelse

Du kunne mangle Vitamin B1, Vitamin B5


Nervelidelser (organiske)

Du kunne mangle Vitamin B12


Nervesmerter

Kviksølvforgiftning

Smerter i arme og ben – Du kunne mangle Vitamin A

Ledningsevne - Du kunne mangle Natrium / Kalium

Svækket nervesystem - Du kunne mangle Silicium, Krom


Nervøsitet

Du kunne mangle Vitamin D


Nethindeblødninger (forebyggelse af)

Bioflavonoider


Nyresten

Du kunne mangle Calcium, Vitamin A, Vitamin B6, Vitamin E, Magnesium.

Et lille trick:

Opløsning af nyresten: Persille hakket fint, kogende vand træk 5 min - drik.


Næringsoptagelse

Dårlig optagelse i tyndtarm

Du kunne mangle Vitamin E


Næseblod

Du kunne mangle Vitamin K


O

Opkastning Hyperemesis Vomitus

Forgiftning: Zink, Kviksølv, Kadmium, Vitamin D

Du kunne mangle Vitamin B5


Osteoporose

Nedsættelse af knoglemassen. Normalt en hormonel årsag - nedsat østrogendannelse.

Bor hjælper med at effektivisere brugen af Calcium og Magnesium. Essentiel for knoglestofskifte. Giver korrekte endokrine funktioner. Reducerer kalktab fra knogler (knogleskørhed).

Forgiftning: Magnesium.

Du kunne mangle Vitamin B6, Vitamin D, Vitamin K, Kalcium, Magnesium, Silicium, Zink, bor, Fosfor (også for meget Fosfor!)


Overgangsalder

Du kunne mangle Bioflavonoider for at mindske symptomer


Overreagerende

Du kunne mangle Kalium


P

P piller

Kobber forhøjet

Du kunne mangle Zink


Personlighedsspaltning

Du kunne mangle Krom


Petit mal kort tids åndsfraværelse

Medikamenter og mangler under "epilepsi" skal testes


Psoriasis

Du kunne mangle Omega 3, Vitamin B10

På www.sitecenter.dk/psoriasisfisk stiller Michael Fisker Rasmussen, Kruså sin viden til rådighed om den sygdom han selv har. Har man kun psoriasis på albuerne kan man nøjes med at dyppe albuerne i akvariet. Selv tager han bad blandt fiskene i et stort kar ½ time dagligt i 3 uger og kan så holde pause i 3 måneder.

Naturligt lever fiskene i de varme kilder i Tyrkiet. Stiger temperaturen til mellem 30 og 40 gr forsvinder fiskenes naturlige fødekilder. Gennem generationer har mennesker badet i disse kilder og fiskene har lært at spise de døde hudceller. Et godt alternativt til cortisonsalven


Pubertet (forsinket udvikling af æggestokke og testikler)

Du kunne mangle Zink


Puls hurtig

Du kunne mangle Jod, Magnesium, Kalium


Puls uregelmæssig Tachykardi

Hjerte underfunktion

Langsom, uregelmæssig - Du kunne mangle Kalium

Ustabil - Du kunne mangle Molybdæn

Q

R

Rakitis Engelsk Syge

Du kunne mangle Vitamin D, Kalcium


Rastløshed

Du kunne mangle Vitamin C, Vitamin D, Vitamin E, Kalcium, Magnesium


Reflekser manglende

Du kunne mangle Vitamin E


Ryg lænd

Du kunne mangle Vitamin B5, Calcium, Selén ved rygskævhed


Ryggen (hold i)

Du kunne mangle Vitamin B1


S

Sanseindtryk (forvansket)

Du kunne mangle Vitamin B3


Sauna Går du meget i Sauna?

Så mangler du helt sikkert Zink


Senilitet

Du kunne mangle Vitamin B12


Sexuelle forstyrrelser

Du kunne mangle Vitamin B15


Sindsforvirring

Du kunne mangle Vitamin C


Sitren

Du kunne mangle Vitamin B2


Skjoldbruskkirtel (forstørret)

Du kunne mangle Jod


Sklerose Generelt om de forskellige former

Dit sovested er helt sikkert placeret på nogle kraftige jordstråler, For at konventionel behandling eller alternativ behandling (herunder hvad jeg påpeger af mangel på vitaminer og mineraler) skal virke, skal du flytte dit sovested.

SÅ NEDENSTÅENDE FORSLAG TIL KOSTTILSKUD SKAL KUN BENYTTES, HVIS MAN IKKE ER BELASTET AF JORDSTRÅLER !!!

Jeg tester GRATIS for jordstråler i klinikken – se evt mere under Fanebladet ”Diverse test / Stresszoner på denne hjemmeside.

Sklerose dissemineret

Spredte begrænsede sygeligt forandrede partier (bindevævsdannelser) i rygmarv og hjerne, hvorved der opstår en nervesygdom. Sygdommen kan stå stille i perioder.

Du kunne mangle Mangan, Krom, Selén

Sklerose lateral

Du kunne mangle Selén, Vitamin B 12 (indsprøjtes 2 - 3 gange ugentlig 1 ampul) – her er lægen på banen.

Sklerose multiple

Du kunne mangle Silicium ved svækket nervesystem

Du kunne have ubalance i Natrium/Kaliumforholdet ved problemer med nerveledning og nerveskeder. Du kunne mangle Selén.


Slimhindeforstyrrelser

Du kunne mangle vitamin A, Vitamin B6


Sløvhed

Du kunne mangle Biotin


Smagssans

Du kunne mangle vitamin A, Zink


Smerter (omvandrende i led og lemmer)

Du kunne mangle Vitamin C


Smerter (vanskeligt ved at tolerere smerter)

Du kunne mangle Vitamin B1


Soleksem

Du kunne mangle Vitamin B10 (påsmøres udvendigt)

Spasmer

Forhøjet Kobbertal, Aluminiumsforgiftning

Du kunne mangle Vitamin B6, Kalcium, Magnesium (væsentlig årsag) tages sammen med Vitamin B6


Spændinger

Natriumforgiftning, Klorforgiftning

Du kunne mangle Vitamin D, Kalcium


Stammen

Kobberforgiftning


Sterilitet

Du kunne mangle Vitamin E, Vitamin A


Stofmisbrug

Du kunne mangle Vitamin B15


Stofskifte

Du kunne mangle Jod, Magnesium


Stress

Du kunne mangle Hele B vitamin komplekset samt Vitamin B5 i terapidosis, Zink, Kalium


Struma

Du kunne mangle Jod, Vitamin B1


Stær

Du kunne mangle Biofavonoider


Sukkerbehov

Du kunne mangle Bioflavonoider, Zink

Et lille trick: 1 skefuld Molkosan til 1 glas vand 1 - 2 gange dagligt afvænner sukkerbehov


Sved (karryagtig lugt)

Du kunne mangle Vitamin B1, Vitamin B3


Sved (sygeligt forøget svedsekretion svedafsondring Hyperhidrosis)

Du kunne mangle Jod


Svimmelhed

D Vitamin, Kviksølv, - Natrium, - Klor, - Fluor, og- Kadmiumforgiftning.

Du kunne mangle Biotin, Jern, Vitamin B1Vitamin B2, Vitamin B3, Kalcium, Magnesium, Jern, Mangan


Stød og tryk (overfølsom overfor)

Du kunne mangle Biotin


Søsyge

Du kunne mangle Vitamin B1(over 300 mg virker fint mod søsyge), Vitamin B3


Søvnløshed

Du kunne mangle Magnesium, Calcium, Kalium, Jod, Biotin, Niacin, Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin B5, Vitamin D


Søvntrang

Du kunne mangle Vitamin C

Sår (der ikke vil læges)

Du kunne mangle Vitamin C, Vitamin E, Vitamin K, Zink


T

Tandkød (blødende)

Du kunne mangle Vitamin C, Vitamin K


Tandkød (smertende)

Du kunne mangle Vitamin C


Tarmbetændelse

Du kunne mangle Omega 3, Vitamin B13


Tarmoppustethed

Du kunne mangle Vitamin B3, Natrium.


Tarmsygdomme

Du kunne mangle Vitamin B13


Tennisalbue Epicondylitis

Du kunne mangle Vitamin B15 for iltning af væv


Tinnitus

Gingo Biloba i 2 til 3 år (så hav tålmod)


Trækninger

Du kunne mangle Kalcium, Magnesium


Træthed

Du kunne mangle Jod, Jern, Magnesium, Vitamin E, Vitamin B10


Træthed Fibromyalgi (kronisk træthedssyndrom)

Du kunne mangle Biotin, Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin B5, Vitamin B6, Vitamin B12, Zink, Krom, Kobolt, Kobber, Jod, Jern, Fosfor, Kalium, Selén


Tunge (rød/arret)

Du kunne mangle Vitamin B2


Tyktarmskræft

Du kunne mangle Calcium


Tæer (kløen mellem)

Du kunne mangle Silicium / Kisel


Tæer (snurrende)

Du kunne mangle Vitamin B6


Tænder (løse)

Du kunne mangle Vitamin C


U

Udmattelse

Du kunne mangle Magnesium, Vitamin B1, Vitamin C, Vitamin E


Ugidelighed

Du kunne mangle Jern


Ungdomssløvsind

Manganforgiftning, Kaliumforgiftning, Magnesiumforgiftning

Du kunne mangle Vitamin B2, Jod


Urin (sukker i)

Du kunne mangle Krom


Urin (blod i)

Du kunne mangle Vitamin C


Urinsyreoverskud

Du kunne mangle Vitamin B5


V

Vaginal (kløe)

Du kunne mangle Vitamin B2


Varme overfølsom for

Du kunne mangle Jod


Veganere

De kunne mangle Jern

Vegetarer De kunne mangle Jern, Zink


Vrangforestillinger

Du kunne mangle Folinsyre Calcium, Zink


Vægtstigning

Du kunne mangle Jod


Vægttab

Du kunne mangle Vitamin B1


Vækst (nedsat, langsom)

Du kunne mangle Vitamin A, Vitamin B2, Vitamin B6, Zink, Calcium, Krom, Jern, Magnesium, Nikkel, Kalium, Selén


Væskebalance

Få tjekket din Kalium / Natriumbalance

W

X

Y

Z

Æ

Ø

Ødemer

Du kunne mangle Vitamin B6


Øjenlåg (opsvulmede purpurfarvede)

Du kunne mangle Vitamin C


Øjne (grus i)

Du kunne mangle Vitamin B2


Øjne (grå stær)

Du kunne mangle Calcium, Zink, Vitamin C, Vitamin E

Bioflavonoider giver lavere risiko ved type2 Diabetes


Øjne (lysoverfølsomhed)

Du kunne mangle Vitamin B2


Øjne (løber i vand, klør, brænder, er røde eller sløret)

Du kunne mangle Vitamin B2, Vitamin A


Øjne (nærsynethed)

Du kunne mangle Vitamin D


Øjne (uklarhed i øjets hornhinde)

Du kunne mangle Vitamin B2


Å

Ånde (stinkende)

Du kunne mangle Vitamin C


Åndenød

Du kunne mangle Jern, Vitamin B1, Vitamin C


Åreforkalkning

Du kunne mangle Bioflavonoider, CoQ10 Plus, Vitamin B3, Omega 3, Vitamin C

Åreknuder

Du kunne mangle Bioflavonoider, Vitamin C

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vitaminer

A D E og K- vitaminer er FEDTopløselige = Spis lidt fedtholdigt mad inden (olier/smør f.eks.)

ALLE andre er VANDopløselige, og der tisser du overskuddet ud af kroppen.

(E-vitamin kan fås som vandopløselig)

Ved terapeutiske doser med ét B vitamin skal suppleres med f.eks. Total-B, da et enkelt kan udvaske de andre eksisterende B vitaminer.

Mineraler

Mineraler er vigtige for din krop. Kan du få dem som cellesalte har nogle alternative behandlere set en bedre og hurtigere optagelse.

Cellesalte

Cellesalte skal indtages i munden og smelter der. Indtages mindst 15 min før et måltid.

FØLG DE ANVISTE DOSERINGER PÅ EMBALLAGEN MEDMINDRE,

DU HAR AFTALT ET TERAPIforløb.

Bioflavonoider

Bioflavonoider ofte kaldet Vitamin P er ikke et vitamin.

Flavonoider er naturlige stoffer som findes i mange planter. Flavonoider er ikke noget næringsstof som vitaminer og mineraler. Flavonoider er planternes farvestoffer. Flavonoider forekommer især i de grønne og farvede plantedele. Ofte er der flest Flavonoider i den ydre del af frugten eller grøntsagen.

Virkning

Flavonoider nedsætter risikoen for hjertekarsygdomme.

De har god antioxidant virkning.

Fremmer optagelsen af C-vitamin og dets funktioner.

Beskytter mod cancer især i lungerne, mundhule, hals, spiserør, strubehoved, mave, bryst, livmoderhalsen og blære.

Nogle stoffer i flavonoidgruppen har antihistamineffekt.

Kilder:

Hyben, solbær, blåbær, pærer, blommer, abrikoser, grøn peber, tomater, broccoli, boghvede og løg.

Kan købes som ACTIVIN eller FLAVONOID

Anbefalet daglig dosis:

20 mg.

Terapidosis:

Ingen højeste

Biotin (medlem af B-complexfamilien, men er et coenzym, der virker sammen med vitaminer)

Biotin bidrager blandt andet til vedligeholdelse af normalt hår, normale slimhinder, en normal hud og nervesystemets normale funktion.

Kilder:

Æggeblomme, organkød, ølgær, nødder, bønner.

Anbefalet daglig dosis:

ADT: 150 mKg

Terapidosis:

Unødvendig, medmindre patienten har spist store mængder rå æggehvide


Bor Bron

Bor hjælper med at effektivisere brugen af Calcium og Magnesium. Essentiel for knoglestofskifte. Giver korrekte endokrine funktioner. Reducerer kalktab fra knogler (knogleskørhed).


Calcium (mineral)

Forefindes overalt i kroppen, hovedsageligt knoglerne.

Har brug for vitamin D.

Calcium udgør sammen med magnesium og fosfor den faste substans i knoglerne. Det er derfor disse mineraler, der giver knoglevævet dets styrke. Derudover har calcium stor betydning for muskelsammentrækning, impuls-ledning i nerverne, størkning af blodet, blodtryk og måske vægtregulering.

Herudover fungerer calcium som 'budbringer' inde i kroppens celler.

Hvis du har nedsat nyrefunktion eller nyresten bør du tale med din læge om at undlade indtagelse af ekstra calciumtilskud.

K-vitaminet (se denne) spiller en rolle for at aktivere enzymer der laver arbejdet med at indsluse calcium i knoglerne.

Kilder:

Calcium findes i mejeriprodukter og grove grøntsager. MÆLK er forbeholdt kalve og ikke mennesker. Hvis du drikker mælk fra Jerseykøer undgå du hormonforstyrrende elementer fra den almindelige komælk. (jeg har rigtig mange mælkeallergikere i min klinik!)

Anbefalet daglig dosis:

Hvis man ikke indtager mælkeprodukter af den ene eller anden årsag, kan man indtage kalktilskud. Se doseringen på emballagen. Husk vitamin D og fede fisk.

Terapidosis:

800 mg. 900 mg for børn og unge.


Cholin (vitaminlignende stof)

Har været brugt i behandling af epilepsi og dissemineret sklerose.

ADT: findes ikke


CoQ10 Plus (Hjælpestof til mitokondrierne (cellernes kraftværker))

Q10 er en antioxidant, som findes i alle vores celler. Q10 har længe været genstand for omfattende forskning, primært som en antioxidant.

Hvis der tages blodfortyndende medicin må indtagelse af Q10 kun ske i sammenråd med læge.

Kilder:

Frugt, grøntsager, bær

Anbefalet daglig dosis:

30 mg

Terapidosis:

200 mg ved type 2 diabetes.


Fosfor (mineral)

Indgår ikke i e-Lybra testen.

Fosfor er en vigtig brik i opbygningen af DNA. Vigtigt stof for alle levende celler. Bruges i kroppen til at nedbryde sukker til energi. Indgår sammenmed Calcium til opbygning af knoglemassen.

Samtidig indtagelse af vitamin D øger optagelsen af fosfor og calcium i knoglerne. Se desuden afsnittet om osteoporose

Kilder:

Fosfor er bundet til protein og findes i alle fødevarer. Specielt i korn- og mejeriprodukter samt bælgplanter.

Anbefalet daglig dosis:

700mg til børn og unge. 600mg til voksne. Gravide og ammende mellem 600mg og 900mg

Terapidosis:

Ikke anført.

Jern Ferrum

Jern er med til at binde ilten til de røde blodlegemer.

Jernet er ansvarligt for at ilten transporteres rundt i kroppen.

Ved blodmangel, kan tilskud af C-vitamin øge optagelsen af jernet. Samtidig indtagelse af calcium eller mangan nedsætte optagelsen af jern.

Kilder:

Kød, fjerkræ eller fisk sammen med grøntsager med højt jernindhold.

Specielt lever, hvedeklid, hørfrø, sesamfrø, soltørret tomat, tang, kanelstang, mungbønner, kikærter og cashewnød.

Anbefalet daglig dosis:

12-18mg.Det kan være hårdt for mave/tarmsystemet ved indtagelse af jern. Køb det som cellesalt.

Menstruerende kvinder skal sikre sig nok jern.

Må ikke tages samtidig med antibiotika (penicillin og lignende) vent minimum 3-4 timer mellem hver.

Må ikke tages samtidig med kolesterolsænkende stoffer.

Terapidosis:

Det kan være hårdt for mave/tarmsystemet ved indtagelse af jern. Køb det som cellesalt.

Jod

Jod er et mineral, som indgår i skjoldbruskkirtlens hormoner. Kirtlen har brug for jod for at fungere ordentligt.

Dannelsen af hormon fra skjoldbruskkirtlen, som medvirker til regulering af kroppens stofskifte.

Kilder:

Stort set alle føde- og drikkevarer indeholder små mængder jod. Bordsalt (tilført jod). Fisk, skaldyr, mel, æg og grøntsager. Opvarmning sænker indholdet af jod.

Anbefalet daglig dosis:

225 mkg

Terapidosis:

For store doser jod kan hæmme hormondannelsen i skjoldbruskkirtlen.

Kobber

Kobberet er højest koncentreret i lever, nyrer, hjerte og hjerne.

Optagelsen af kobber i mave-tarmkanalen hæmmes af C-vitamin og jern.

Kobber indgår i mange enzymer.

Dannelse af hormonet adrenalin og signalstoffet Noradrenalin

Visse enzymer, der har betydning for dannelsen af hormonet adrenalin og signalstofferne dopamin og noradrenalin i hjerne, nervevæv og binyrerne. Disse stoffer fungerer som signalstoffer fra nerveceller, når glat muskulatur i blodkarrenes vægge skal trække sig sammen som led i blodtryksreguleringen. Signalstofferne regulerer også stofskiftet under muskelarbejde, og sikrer at fedt og sukker kommer ud til de arbejdende muskler.

Kobber indgår også i enzymer, der beskytter kroppen mod frie radikaler, der er skadelige affaldsprodukter fra cellernes stofskifte. Der er visse holdepunkter for, at kobber i for store mængder kan have den modsatte virkning og virke som pro-oxidant, det vil sige selv at kunne danne de skadelige frie radikaler.

Kobber indgår i Ferrioxidase som er et enzym, der indgår i jernomsætningen i de røde blodlegemer.

Kobber indgår desuden i lysyloxidase, der er et enzym, som regulerer dannelsen af bindevævstypen elastin.

Børn: Kobbermangel er set hos børn, der hovedsageligt er blevet ernæret med komælk. (For lavt antal af en bestemt type hvide blodlegemer) Feber, tandkødsbetændelse, betændelse i mundslimhinden.

Gode råd!

Drikkevand forurenet med kobber fra vandrør kan især give diarré hos nyfødte og småbørn.

Drik aldrig vand direkte fra den varme hane.

Hvis der ikke har været åbnet for vandhanen længe, er det en god ide at lade vandet løbe lidt, inden man bruger det.

Desuden skal man lade være med at benytte ikke-galvaniserede gryder og lignende, hvor kobberet har direkte kontakt med maden.

Kilder:

Indmad, specielt lever, og fuldkornsprodukter, nødder, skaldyr.

Anbefalet daglig dosis:

3 mg, børn 1 mg

Terapidosis:

Lad lægen udføre en evt. terapidosis.

Krom

Hjælpestof til insulin, som transporterer sukker ind i kroppens muskel- og fedtceller. ("Glukose Tolerance FaktorC-vitamin øger optagelsen af krom.

Kilder:

Kød, ost, nødder, mørk chokolade, fuldkornsprodukter, øl-gær, skaldyr m.m. i små mængder.

Krom fra grøntsager optages ikke lige så godt som krom fra for eksempel kød, ost og skaldyr.

Anbefalet daglig dosis:

20 – 200 mikrogram.

Terapidosis:

Lad lægen udføre en evt. terapidosis.

Magnesium

Har brug for samarbejdet med calcium. Vigtig for stofskiftet, muskler, hjerte, nervesystemet, tænder, regulerer mange enzymer. Regulerer blodtrykket og godt for kredsløbet. Normaliserer nervesystemet og søvn.

Kilder:

Kornprodukter, mælk, bladgrønt, grøntsager og mandler

Anbefalet daglig dosis:

600-700 mg dagligt

Terapidosis:

Ingen anbefalinger – men snak evt. med din læge


Mangan

Indgår ikke i e-Lybra testen.

Mangan aktiverer en lang række mange enzymer. Omsætning af kulhydrater og fedtstoffer ved neutralisering af frie radikaler.

Kilder:

Fuldkornsprodukter, nødder, grøntsager og frugt, the og kaffe.

Anbefalet daglig dosis:

2,5 - 5,0 mg. Normal kost dækker behovet.

Terapidosis:

Nej

Mangelsymptomer:

Ingen

Molybdæn

Molybdæn indgår i flere enzymer. Indgår i vitamin B12.

Kilder:

Mælke- og kornprodukter.

Anbefalet daglig dosis:

75 – 250 mikrogram. OK ved almindelig kost.

Terapidosis:

Nej

Mangelsymptomer:

Meget sjældent.

Omega 3

Fiskeolier er omega-3 fedtsyrer.

Brug ikke omega-3 hvis du indtager blodfortyndende medicin eller skal opereres. (Omega-3 har en blodfortyndende effekt).

Det er livsnødvendige fedtstoffer, og de skal tilføres som tilskud eller fra kosten. Stabiliserer hjerterytmen (lavere risiko for hjerterytmeforstyrrelser), Udvider blodkarrene (blodtrykket falder), Modvirker blodets sammenklumpning (sænker faren for blodpropper), Dæmper betændelse og irritation (virker anti-inflammatorisk, modvirker åreforkalkning, dæmper smerter). Omega-3 antages at nedsætte risikoen for eller lindre mange sygdomme, især dem der involverer inflammation (betændelse og irritation). Omega-3 fedtsyren DHA udgør 20 procent af hjernens fedtstoffer og er vigtig både for hjernens opbygning og funktion, herunder for humør og hukommelse.

Kilder:

Fede fisk, skaldyr, makrel, ål, laks, hellefisk, sild, sardin, regnbueørred og visse plantefødevarer.

Danske spisevaner giver os typisk 8-10 gange flere omega-6 end omega-3, fordi især færdigretter og halvfabrikata er fyldt med planteolie. Samtidig spiser vi færre fisk og dyr fra friland end tidligere. Ideelt set burde vi kun få 2-4 gange mere omega-6 end omega-3. Som følge heraf er typiske danske spisevaner inflammatoriske (fremmer betændelse), hvilket antages at forårsage eller forværre en række sygdomme og skavanker.

Sunde kostvaner retter op på kostens skæve forhold mellem omega-3 og omega-6, primært ved at spise flere fisk, flere naturlige fødevarer, samt holde igen med industriproducerede fødevarer af tvivlsom kvalitet.

Anbefalet daglig dosis:

600-1.000 mg omega-3. Det svarer til at spise fed fisk to gange om ugen. Kosttilskud, der indeholder ALA (alfa-linolen-syre) i stedet for EPA og DHA, skal tages i så stor dosis for at opnå effekt, at kalorieindtaget bliver meget højt. Baggrunden er, at kun 4 -15 procent af ALA omdannes til egentlige fiskeolier. Dette faktum fremgår imidlertid ikke af teksten på pakningen. Terapidosis:

For at opnå en egentlig anti-inflammatorisk effekt, eksempelvis dæmpe gigtsmerter, skal man indtage en højere dagsdosis på mindst 2.400 mg omega-3.Omega 6

Omega-6 er en gruppe flerumættede fedtsyrer, som ikke er fiskeolier.

Sunde kostvaner retter op på kostens skæve forhold mellem omega-3 og omega-6, primært ved at spise flere fisk, flere naturlige fødevarer, samt holde igen med industriproducerede fødevarer af tvivlsom kvalitet.

Fede fisk, skaldyr, makrel, ål, laks, hellefisk, sild, sardin, regnbueørred og visse plantefødevarer.

Kilder:

Planteolier (majs, solsikke, vindruekerne.

Anbefalet daglig dosis:

Danske spisevaner giver os typisk 8-10 gange flere omega-6 end omega-3, fordi især færdigretter og halvfabrikata er fyldt med planteolie. Samtidig spiser vi færre fisk og dyr fra friland end tidligere. Ideelt set burde vi kun få 2-4 gange mere omega-6 end omega-3.

Terapidosis:

Nej

Mangelsymptomer:

Som følge heraf er typiske danske spisevaner inflammatoriske (fremmer betændelse), hvilket antages at forårsage eller forværre en række sygdomme og skavanker.


Omega 9

Omega-9 er ikke fiskeolie, men enkeltumættede (monoumættede) fedtsyrer.

Kilder:

Oliven, avocado

Anbefalet daglig dosis:

??

Terapidosis:

??

Mangelsymptomer:

??


Q 10 Ubiqinon

Coenzym - Hjerte / kredsløb

Arbejder med energiproduktionen inde i hver enkelt celle - virker på alle organer.

Dannes selv i leveren indtil ca. 46-årsalderen.

ADT: 30 mg


Selen (mineral)

Selen kan virke som antioxidant, der beskytter cellerne mod ødelæggelse. Selen findes i alle kroppens celler og i hele kroppen findes sammenlagt 10-15 milligram selen. Kroppens muskelmasse indeholder sammenlagt halvdelen af kroppens selen.

Koncentrationen af selen er højest i lever og nyre. Indtager du store mængder selen, lagres overskuddet da også især i lever og nyre

Kilder:

Kød og især i lever og nyre, samt fisk, skaldyr, mælk, ost og æg, samt visse nødder, især paranødden.

Anbefalet daglig dosis:

50 mikrogram mænd og 40 mikrogram for kvinder. Gravide og ammende anbefales dog et øget indtag på 55 mikrogram pr. dag.

Terapidosis:

Max 100 mikrogram

Ved indtagelse under 10 mikrogram dagligt forhøjes kræftforekomster

Silicium / Kisel

Har betydning for knogler, bindevæv (holder bindevævet elastisk), hud, hår, negle, slimhinder samt immunforsvar

Kilder:

Kornprodukter (brune ris, byg, havre mv), nødder, mandler, frø, bønner, frugt, grøntsager, krydderurter mv.

I brændenælder, mælkebøtter og padderok findes silicium i store mængder.

Anbefalet daglig dosis:

Følg anvisningerne på produktet.

Terapidosis:

Følg anvisningerne på produktet.

Vitamin A

En forudsætning for normal knogle- og bloddannelse. Sænker blodets kolesteroltal. Modvirker forhorning af epitel- og bindevæv. Øger resistensen mod infektioner.

Rygere skal sørge for at få rigeligt med A vitamin og C vitamin. Yder beskyttelse mod luftforurening. Lysstofrør "tærer" A vitamin.

Kilder:

Finders i: Mælk, smør, ost, æg, fede fisk, levertran, spinat, gulerødder, salat, tomat, grønkål, rosenkål, okselever, kyllingelever, broccoli, lucerne, abrikoser. Generelt mørkegrønne grøntsager.

Anbefalet daglig dosis:

Småbørn 1500 ie - børn 3000 ie - voksne 6000 ie

Terapidosis:

Terapi: 10.000 ie i form af levertran - sværere mangler 25.000 - 100.000 ie i en måned

Vitamin B1 Thiamine

Nødvendig for funktionen af et af kulhydratstofskiftets enzymer til glukose og derigennem nervefunktionerne (hjernen, hjertets og musklers funktion). Anti myggemiddel.

Kilder:

Kornprodukter, linser, bælgfrugter.

Anbefalet daglig dosis:

ADT: 1,5 mg dagligt

Terapidosis:

10 mg dagligt el 0,5 g 2 x dagligt Over 300 mg virker fint mod køresyge / søsyge

Ved terapeutiske doser med ét B vitamin skal suppleres med f.eks. Total-B, da et enkelt kan udvaske de andre eksisterende B vitaminer


Vitamin B2 Riboflavin

Nødvendig for æggehvidestofskiftet og kulhydratstofskiftet.

Kilder:

Kilder: Mejeriprodukter, æg, ølgær, blomkål, brune bønner, salat, hvidkål, majs, spinat, ærter, vindruer, lever, tunge, organkød.

Anbefalet daglig dosis:

ADT 1,7 mg dagligt

Terapidosis:

Terapi 10 mg dagligt op til 5 g ved svær mangel.

Ved terapeutiske doser med ét B vitamin skal suppleres med f.eks. Total-B, da et enkelt kan udvaske de andre eksisterende B vitaminer.

Vitamin B3 Niacin

Karudvidende effekt. 50-100 mg kan ofte klare en migræne (5o mg til 60 kg vægt) medvirker til dannelsen af kønshormoner, cortison, insulin.

Kilder:

Jordnødder, magert kød, fjerkræ, tørret leverpulver, ølgær, hvedekim, fisk, fuldkorn

Anbefalet daglig dosis:

ADT mænd 19 mg daglig - kvinder 13 mg daglig - børn 9 - 16 mg daglig

Må ikke bruges i for lang tid, da det belaster leveren

Terapidosis:

50 mg daglig svær mangel 0,1 - 10 g daglig.

Ved terapeutiske doser med ét B vitamin skal suppleres med f.eks. Total-B, da et enkelt kan udvaske de andre eksisterende B vitaminer.


Vitamin B5 Pantoten

Er af vital betydning for binyrerne - afgiftning.

Kilder:

Kilder: Ølgær, organkød, klid, jordnødder, ærter, friske grønsager.

Anbefalet daglig dosis:

ADT: 6mg

Terapidosis:

250mg - sværere mangler 0,5 - 2 g dagligt.

Ved terapeutiske doser med ét B vitamin skal suppleres med f.eks. Total-B, da et enkelt kan udvaske de andre eksisterende B vitaminer.

Vitamin B6 Pyridoxin

"Videnskabens sovende kæmpe" - samarbejder med magnium.

Nødvendigt for fedt- og æggehvidestofskiftet, samt dannelse af røde blodlegemer. Kan give mareridt - kan ændre overfølsomhed.

Kilder:

Organkød, fisk, fuldkorn, sojabønner, avocado, jordnødder, valnødder, frisk frugt - især bananer, hvedekim, gulerødder, kål.

Anbefalet daglig dosis:

ADT: 2,2 mg

Terapidosis:

10 mg dagligt - sværere mangler 100 mg - 1 g dagligt.

Ved terapeutiske doser med ét B vitamin skal suppleres med f.eks. Total-B, da et enkelt kan udvaske de andre eksisterende B vitaminer.


Vitamin B10 Paba

Indgår ikke i e-Lybra testen.

Medvirkende til dannelse af Folinsyre.

Kilder:

Ølgær, lever, hvedekim - Tarmen kan selv danne den.

Anbefalet daglig dosis:

ADT: Findes ikke.

Terapidosis:

Terapi: 2 gr. dagligt ved skizofreni

Ved terapeutiske doser med ét B vitamin skal suppleres med f.eks. Total-B, da et enkelt kan udvaske de andre eksisterende B vitaminer.

Vitamin B12 Kobalamin

Betydning for cellernes stofskifte og vækst. Dannelse af nye celler. Stimulerer dannelse af galde.

Kilder:

Kilder: Mælk, visse former for ølgær, kød, fjerkræ, fisk, æg, mejeriprodukter.

Anbefalet daglig dosis:

ADT: 3 mKg

Terapidosis:

100 Mikrogram dagligt - sværere 1 mg i form af hydroxykobolamin som subcutan injektion 1 - 2 gange om ugen.

Ved terapeutiske doser med ét B vitamin skal suppleres med f.eks. Total-B, da et enkelt kan udvaske de andre eksisterende B vitaminer.

Vitamin B13 Orotsyre

Indgår ikke i e-Lybra testen.

Orotsyre er en biokemisk forløber for RNA og DNA

Vigtig vækststimulerende. Medvirker ved syntesen af nukleinsyre. Vigtig for hjertets stofskifte. Sænker blodets kolesterolspejl, beskytter mod miljøgifte.

Kilder:

Kilder: Modermælk, valle, rodfrugter, molkosan, sanuvit (homøopatisk molkosan).

Anbefalet daglig dosis:

ADT: Findes ikke

Terapidosis:

Ukendt

Ved terapeutiske doser med ét B vitamin skal suppleres med f.eks. Total-B, da et enkelt kan udvaske de andre eksisterende B vitaminer.

Vitamin B15 Pangansyre

Reducerer kroppens iltbehov og mælkesyredannelsen i musklerne.

Beskytter mod kulilteforgiftning. Stimulerer nervefunktion og kirtelfunktion.

Reducerer behovet for stimulanser. Normaliserer leverstofskiftet.

Kilder:

Abrikoskerner, risklid, majs, havre, hvedekim.

Anbefalet daglig dosis:

ADT: 50 mg

Terapidosis:

Terapi: 100 - 300 mg

Ved terapeutiske doser med ét B vitamin skal suppleres med f.eks. Total-B, da et enkelt kan udvaske de andre eksisterende B vitaminer.


Vitamin B17 Mandelonitrilosid

Indgår ikke i e-Lybra testen.

Amygdalindholdet er særdeles giftigt for cancerceller, men relativt ugiftige for sunde celler.

Gives ikke til gravide.

Kilder:

Abrikoskerner, spirer, mandler.

Anbefalet daglig dosis:

Findes ikke

Terapidosis:

250 mg - 1000 mg

Ved terapeutiske doser med ét B vitamin skal suppleres med f.eks. Total-B, da et enkelt kan udvaske de andre eksisterende B vitaminer.

Mangelsymptomer:

Ikke beskrevet.


Vitamin C (Ascorbic Acid)

Stimulerer dannelsen af antistoffer og virker derved afgiftende. Styrker bindevæv og blodkarvæggene, og forebygger derved enhver form forblødninger. Fremmer optagelsen af og udnyttelsen af en lang række mineraler. Sænker blodets kolesterolspejl.

Kilder:

Hyben, citrusfrugter, brændenælde, spirer, paprika, blommer, abrikoser, kirsebær, solbær, grønkål, dild, agurk, salat, peberfrugt, cayenne, chilli, persille, grønne grøntsager, tomater, blomkål.

Anbefalet daglig dosis:

C vitamin ADT: 70 mg

Terapidosis:

Terapi: 1000 - 10.000 mg - Rygere 2 g eller mere - virus 2 g hver vågen time - mentale tilstande 3 - 10 g dagligt - cancer 100 - 150 g dagligt intravenøst.

Vitamin D

Regulerer legemets kalcium og Fosforbalance (fremmer optagelsen i tarmen) styrker musklerne og er med til at regulere hjertet. En forudsætning for normal knogle og tanddannelse.

Kilder:

Vi kan selv danne D vitamin gennem huden. Solskin, fiskelevertran, æg, små mængder i smør og mælk.

Anbefalet daglig dosis:

ADT: 5 mKg = 200 ie

Toxis: 40.000 ie dagligt i 3 - 4 måneder

Terapidosis:

1500 - 2800 ie i form af naturlige fiskeolier - Vinter: 1 skefuld torskelevertran.

Vitamin E Tokoferol

E vitamin og A vitamin arbejder godt sammen.

Ilttransportør, forhindrer fedt i at harskne, opløser blodpropper, har betydning for det samlede hormonsystem og normal sædproduktion.

Ved E vitaminmangel kan skjoldbruskkirtlens Jodoptagelse falde helt ned til 20 %.

Kilder:

Fuldkorn, ris, havre, broccoli, kål, asparges, spinat, hvede- og majskim, hvidløg, grøn salat, planteolier (koldpressede), æggeblommer.

Anbefalet daglig dosis:

10 mg - spædbørn 5 ie, børn 10 ie, voksne 45 ie

Terapidosis:

600 - 2000 ie for voksne.

Vitamin K (Menakinon)

K-vitamin findes som K1 (Fyllokinon), K2 (Menakinon) og Vitamin K K3 (Menadion). K3 er syntetisk fremstillet og kan være giftigt i store mængder.

Blodets evne til at koagulere, medvirkende til at danne knogler.

Syntetisk K vitamin (menadion) kan forvolde skader på lever hos nyfødte og babyer. Naturligt K vitamin kan ikke.

Calcium skal nemlig ind i knoglerne K-vitamin hjælper proteinerne i denne proces.

Kilder:

K1 Grønkål, rosenkål, broccoli og asparges.

K2 laves af bakterierne i tarmen.

Anbefalet daglig dosis:

ADT: 100 mKg

Der er intet, der tyder på, at man kan overdosere – bortse fra det syntetiske K3.

Terapidosis:

300-500 mKg fås gennem normal kost

Zink

Zink findes i alle kroppens celler og i alle kropsvæsker.

Der er en særlig høj koncentration af zink i blærehalskirtlen og i øjet.

Zink indgår i enzymer som er vigtig for omsætning af kulhydrater, protein og fedt (stofskiftet).

Cellernes arveanlæg. Immunforsvar, smagsoplevelse, omsætning af vitamin A, alkohol.

Sårheling

Kilder:

Kød, mælk, ost, fuldkornsprodukter. Spiser man ren vegetarisk kost, bør man indtage 25 procent mere zink.

Anbefalet daglig dosis:

12 milligram for teenagedrenge og 9 milligram for mænd. Teenagepiger bør indtage 9 milligram dagligt, mens voksne kvinder kan nøjes med 7 milligram. Gravide og ammende anbefales et øget indtag på henholdsvis 9 og 11 milligram pr. dag.

Terapidosis:

Lægen skal konstatere zinkmangel og ordinere kvantum.